De Tafel van Sjaak

Al bijna 20 jaar ben ik gastheer in de Champions Lounge in de Johan Cruijff ArenA en heb ik, samen met Johan, altijd een eigen tafel gehad. Wij noemden dat altijd De Tafel van Sjaak. Helaas is Johan er niet meer, maar de traditie van De Tafel van Sjaak blijft bestaan met mij als gastheer.

De Champions Lounge voel ik als mijn 2e huiskamer. De unieke sfeer die er hangt, het zicht op het veld, de gasten die er komen, het geweldige eten en natuurlijk mijn voetbalvrienden, die ik hier elke wedstrijd uitnodig. En niet alleen voetbalvrienden ook bekende acteurs, politici, artiesten, (ex)top-sporters, presentatoren, cabaretiers, etc. Het is elke wedstrijd weer bijzonder!

Met mijn voetbalvrienden halen we leuke anekdotes op van vroeger, terwijl we genieten van een fantastische lunch of diner van een van de Michelin-sterren Chefs die in de Champions Lounge koken. Hoe Rinus ons altijd in de gaten hield op de trainingen, hoe we aan het eind van het seizoen speelden om de boetes van die kleine (Johan), omdat hij zo vaak te laat kwam en hoe we bijna altijd met grote uitslagen wonnen….  Maar ook Ronald, Wesley en Rafael komen mee. Of Donny en Klaas-Jan als ze onverhoopt geblesseerd zijn of niet spelen.

Ook kan het gebeuren dat Ruud een spelsituatie uitlegt aan Johnny, dat Freek of Jochem een interview hebben met Sterren-Chef Jonnie Boer, komt Matthijs uitleggen waarom hij niet kan spelen of gaat Frank met een manager in gesprek over leidinggeven. Het is altijd anders, maar steeds bijzonder! Voor en na de wedstrijd wordt er ademloos geluisterd naar de commentaren van de voetbal coryfeeën en geef ik de aanwezige gasten altijd graag mijn analyse, maar ook op de tribune tijdens de wedstrijd als het moet...

In mijn tijd was het voetbal beter, maar de manier waarop in de Champions Lounge naar voetbal kunt kijken is uniek. Nog nergens ter wereld ben ik dit tegen gekomen en er zijn inmiddels vele jongens hier geweest die dit beamen...

Wilt u in aanmerking komen voor een lidmaatschap bij mij aan De Tafel van Sjaak, neem dan voor een kennismakingsgesprek contact op met Youandi Ritsma (Telefoonnummer 06 - 15 07 63 23) of stuur haar een  e-mail y.ritsma@championslounge.nl. Misschien niet voor altijd, maar altijd wel voor een keer... zie ik u dan binnenkort bij mij aan De tafel van Sjaak.